Start nieuw schooljaar | Gouden Weken | Prinsjesdag | Kraanwaterdag

Start nieuw schooljaar | Gouden Weken | Prinsjesdag | Kraanwaterdag

Nieuwsbrief start schooljaar 2023

Header start schooljaar

In deze eerste nieuwsbrief van het schooljaar vind je meer dan 100 energizers en kennismakingsactiviteiten om het nieuwe jaar goed te kunnen starten! Tip voor de bovenbouwleerkrachten: je kunt weer gratis het leskoffertje van de Derde Kamer met aansprekend lesmateriaal over Prinsjesdag, democratie en politiek aanvragen. 

 

leermiddelen | lespakketten | werkboekjes 

Afbeelding Gouden Weken

De Gouden Weken

 

Bij de start van het nieuwe schooljaar wil je als leerkracht de groep beter leren kennen en bouwen aan een veilig en positief klassenklimaat. Er is bij de 'Gouden Weken' handig en gratis lesmateriaal ontwikkeld.  

 


Afbeelding Kraanwaterdag

Nationale Kraanwaterdag 2023: doe mee!

 

Nog niet aangemeld voor Nationale Kraanwaterdag 2023? Op woensdag 27 september staat op alle deelnemende scholen kraanwater als gezonde en duurzame dorstlesser centraal. Start het nieuwe schooljaar met dit spetterende evenement en ga aan de slag met de interactieve video, proefjes, doe-opdrachten en meer!

 

 


Afbeelding De Derde Kamer

Bestel gratis leskoffertje 'De Derde Kamer'

 

Ieder jaar, op de derde dinsdag van september, vieren we Prinsjesdag. Een goede aanleiding om in de klas aandacht te besteden aan politiek en democratie. ProDemos heeft voor de bovenbouw een aansprekend leskoffertje en online lesmateriaal ontwikkeld. 

 


Afbeelding Kwink

Probeer Kwink gratis uit tot de herfstvakantie, inclusief Gouden Weken!

 

Kwink is dé online methode voor sociaal-emotioneel leren (SEL) voor groep 1 t/m 8. Inclusief burgerschap en mediawijsheid. Gericht op preventie (van bijvoorbeeld pesten op school) en de kracht van een veilige groep. Sluit goed aan bij de principes van PBS (Positive Behaviour Support). Nu inclusief Gouden Weken tips. Klik hier voor een gratis proefabonnement tot de herfstvakantie!

 

 


Afbeelding Squla

Zet door, speel en leer met Squla

 

Onder schooltijd oefenen leerlingen gratis met alle vakken in motiverende quizzen en games, voor alle groepen. In het Squla-pakket, dat binnenkort weer geleverd wordt op scholen, vind je dit jaar stickers voor in de klas. Nog geen Squla?

 


Afbeelding Ontbijt aan de basis

Nieuwe online lesmodule: Ontbijt aan de basis

 

De dag starten met een gezond ontbijt: waarom is dat eigenlijk zo belangrijk? En hoe ziet een gezond ontbijt er dan uit? Deze lesmodule is voor leerlingen die op de basisschool of al in de brugklas zitten. Met Ontbijt aan de basis leren leerlingen met feitjes, films en spelletjes over gezond ontbijten.

 

 


Afbeelding lespakket over Houden van Huisdieren

Leuke start schooljaar: lespakket over Houden van Huisdieren

 

Het LICG heeft een mooi lespakket over het houden van huisdieren. Hiermee leren kinderen van de groepen 5 t/m 8 alles over de omgang met huisdieren en hoe je goed voor ze kunt zorgen.


Het pakket is gratis en bevat digibordpresentaties vol afwisseling met kwisjes, testjes en werkbladen waarmee de leerlingen interactief deel kunnen nemen. Leuk om toe te werken naar Dierendag 4 oktober!  

 

 


Afbeelding Alle Scholen Verzamelen

Alle Scholen Verzamelen op 7 november

 

Deze dag doen honderden basisscholen door heel Nederland mee aan wetenschappelijk onderzoek. Met dit jaar het thema Pluis het Uit! gaan we onderzoek doen naar microplastics in onze kleding, omdat die terechtkomen in ons water. Leer je klas echt onderzoeken!

 


Afbeelding Kwink

Maak kennis met Kwink; doe mee! Kwink-webinar 21 september

 

Kwink is dé methode voor sociaal-emotioneel leren en helpt jou als leerkracht te bouwen aan een sociaal sterke en veilige groep. Inclusief Burgerschap en Mediawijsheid. Meer weten? Doe mee met het Kwink webinar!

 

 


Afbeelding Mediamasters

MediaMasters: Samen mediawijs in de klas

 

Ontdek de grenzeloze wereld van media! Met MediaMasters, dé meeslepende, gratis serious game voor groep 7/8 (po en so) verken je de kansen en gevaren van (digitale) media en werk je samen aan jullie mediawijsheid. Doen jullie ook mee?

 


Afbeelding 123ZING

Vanaf nu alle podiumkunsten in één methode!

 

123ZING biedt vanaf nu leerlijnen voor muziek, dans én drama. Je kunt het schooljaar dus direct starten met het volgen van alle drie de leerlijnen in groep 1 t/m 8. Liever thematisch aan de slag met muziek, dans en drama? Ook dat is mogelijk! 

 

 


Afbeelding Kinderarbeid? No kidding!

Kinderarbeid? No kidding!

 

Wist je dat wereldwijd 160 miljoen kinderen niet naar school gaan omdat ze moeten werken? Fonds Bestrijding Kinderarbeid ontwikkelde het lespakket Kinderarbeid? No kidding! Met de nieuwe game onderzoeken leerlingen de productieketen van textiel en chocola. Speel de game in de klas en begin het nieuwe schooljaar goed!

 


Afbeelding Supporter van Schoon

Nieuw lesmateriaal over plastic afval en wegwerpplastic 

 

Supporter van Schoon heeft een nieuwe les over plastic afval en het verminderen van wegwerpplastic. De les bestaat uit een beeldverhaal, quiz en stellingen voor bovenbouw basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Leerkrachten kunnen dit actuele onderwerp in 15-30 minuten behandelen in de les. Zo ontdekken de leerlingen welke gevolgen de nieuwe regelgeving voor henzelf heeft.

 


Afbeelding Droppie Water

Nieuwe klimaatgame voor groep 5/6: Droppies tuin 

 

Kun jij Droppie helpen om de bloemen in zijn tuin te laten groeien? Natuurlijk is dat het beste met regenwater. Dus vang het regenwater op met emmers en geef de planten water. Hoe meer regenwater je vangt, hoe meer bloemen bloeien! 

En natuurlijk vind je op Droppies website ook nog andere games over water en klimaat.

 


Afbeelding De Muziekwedstrijd

De Muziekwedstrijd komt er weer aan!

 

De leukste online muziekwedstrijd voor kinderen van 4 t/m 12 jaar komt er weer aan! Meedoen kan samen of alleen, met elk instrument en in iedere muziekstijl zoals klassiek, jazz, pop of wereldmuziek. Filmpjes kunnen worden ingestuurd via de site tussen 14 augustus en 15 oktober.

 

Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door ‍basisonderwijs.online, het educatieve portal voor onderwijsprofessionals in het primair onderwijs. 

 

In deze nieuwsbrief is advertentieruimte beschikbaar. Neem contact op voor meer informatie.