Kinderboekenweek Bij mij thuis | gratis lesmateriaal | werkboekjes | dierendag

Kinderboekenweek Bij mij thuis | gratis lesmateriaal | werkboekjes | dierendag

Nieuwsbrief Kinderboekenweek 2023

'Bij mij thuis' is het thema van de Kinderboekenweek editie 2023. Wij hebben bij dit thema weer gratis en makkelijk inzetbaar lesmateriaal voor alle groepen bijeen gebracht. Verder vind je in deze nieuwsbrief o.a. lesmateriaal bij Dierendag!

lesmateriaal | liedjes | werkboekjes

 


Afbeelding Creëer en Leer

Mijn huis – jouw huis

 

Heb jij al nagedacht over hoe je het leesonderwijs dit jaar een impuls geeft? Het thema van de Kinderboekenweek is een mooi opstapje. En met de lessen van Creëer en Leer gluur je niet alleen bij de buren tijdens het lezen van een boek, maar ook tijdens een kunstles. 

 


Afbeelding EigenwijsNext

Bij mij thuis | EigenwijsNext

 

Ook dit jaar vieren we in oktober weer de Kinderboekenweek! Bouw je eigen thuis in deze muziekles voor de middenbouw. Hoe is het bij jou thuis? Wat maakt jouw huis een thuis?

 


Afbeelding Waar is mijn water?

Het kinderboek over de waarde van ons water

 

Het kinderboek ‘Waar is mijn water?’, over de waarde van ons drinkwater, heeft Annemarie Bosgra ontwikkeld voor Stichting Water for Life. Het leert kinderen bewust om te gaan met water en dat water niet overal vanzelfsprekend is. Het is een verhaal over delen, samenwerken en waarderen wat je hebt. Met de aanschaf steunt u de projecten van Water for Life, een initiatief van de Nederlandse waterbedrijven.

 

 


Afbeelding Laat maar Leren

Kinderboekenweek | Laat maar Lezen

 

Ook dit jaar heeft Laat maar Leren weer een mooie selectie van lessen voor de Kinderboekenweek 2023. De KBW lessen voor Laat maar Lezen zijn komende weken voor iedereen vrij toegankelijk.

 


Afbeelding 123ZING Kinderboekenweek

Gratis lespakket Kinderboekenweek bij 123ZING!

 

De Kinderboekenweek staat voor de deur! 123ZING heeft speciaal voor deze week twee nieuwe liedjes gemaakt bij het thema ‘Bij Mij Thuis’, met vele muzikale extra’s! Ook zijn er voor (proef)abonnees gratis dans- en dramalessen beschikbaar bij het thema. Ga gratis aan de slag met het lespakket bij de liedjes Mijn Huisje (onderbouw) en Bij Mij Thuis (bovenbouw)!

 

 


Afbeelding Eurowijs

Bestel ook het beste lesmateriaal over geld voor jouw groep!

 

Het lesmateriaal van Eurowijs is bewezen succesvol. Op meer dan de helft van de basisscholen wordt het lesmateriaal jaarlijks gebruikt. Met minimale voorbereiding gebruik je dit lesmateriaal gemakkelijk als alternatief voor de rekenles. Met eigen lesmateriaal voor elke leerling en een gave geldposter voor in de klas! 

 

 


Afbeelding lespakket over Houden van Huisdieren

Tip voor Dierendag: lespakket over Houden van huisdieren!

 

Het LICG heeft een mooi lespakket over het houden van huisdieren. Hiermee leren kinderen van de groepen 5 t/m 8 alles over de omgang met huisdieren en hoe je goed voor ze kunt zorgen.


Het pakket is gratis en bevat digibordpresentaties vol afwisseling met kwisjes, testjes en werkbladen waarmee de leerlingen interactief deel kunnen nemen. Leuk voor Dierendag 4 oktober! Geïnteresseerd? 

 

 


Afbeelding Museum Catharijneconvent

Feest! Wat vieren jullie thuis?

 

Met je familie speciale momenten vieren: het zegt veel over wat bij jullie thuis belangrijk is. In de PO-programma’s van Museum Catharijneconvent krijgt het thema ‘thuis’ in aanloop naar de Kinderboekenweek daarom extra aandacht. Mét een nieuw ‘Bij mij thuis’-programma voor groep 5/6!

 


Afbeelding DierenDiploma

Gratis lespakket over huisdieren

 

Het officiële DierenDiploma is een digitaal lespakket voor kinderen van (combi) groep 5. Tijdens de les leren de kinderen hoe om te gaan met dieren, hoe ze te verzorgen en nog veel meer! Deze interactieve les is van kop tot staart geregeld en wordt aan elkaar gepraat door actrice en influencer Belle Zimmerman.

 


Afbeelding Squla

Vier de liefde voor leren met Squla

 

Squla moedigt leerlingen aan om te ontdekken en door te zetten. Hoe? Met quizzen en games over alle schoolvakken. Door beloningen voor het leerproces, uitleg bij fouten en extra pogingen bij onjuiste antwoorden stimuleert Squla de groeimindset! In het Squla-pakket vind je flyers én leuke stickers voor in de klas. Nog geen account?

 

 


Afbeelding Papier & Karton

Gratis leskit Natuurlijk Papier & Karton

 

Het lespakket Papier & Karton is leuk én leerzaam: quizzen, proefjes, papier maken en op digitale excursie in vier video’s. Zo leren en ervaren leerlingen zelf hoe duurzaam papier is en dat ze met recyclen van papier en karton ook zelf kunnen bijdragen aan een mooiere wereld.

 


Afbeelding QP-Musicals

NIEUW: De Kerstkoekjes challenge! - QP Musicals

 

De Kerstkoekjes challenge is een korte, vrolijke en makkelijk in te studeren kerstmusical voor 10 - 24 leerlingen (groep 5 t/m 8). Met liedjes op de melodie van bekende kerstnummers. De challenge kun je ook in het echt doen: heel mijn school bakt!

 


Afbeelding Kwintessens

Maak kennis met Kwink voor sociaal-emotioneel leren! Kwink-webinar. Morgen! 21 september

 

Kwink is dé methode voor sociaal-emotioneel leren en helpt jou als leerkracht te bouwen aan een sociaal sterke en veilige groep. Inclusief Burgerschap en Mediawijsheid. Meer dan 1400 scholen gebruiken Kwink. Meer weten? Doe mee met het Kwink webinar! Meld je hier aan: www.kwinkopschool.nl

 

 


Afbeelding Kraanwaterdag

Nationale Kraanwaterdag 2023: doe mee!

 

Nog niet aangemeld voor Nationale Kraanwaterdag 2023? Op woensdag 27 september staat op alle deelnemende scholen kraanwater als gezonde en duurzame dorstlesser centraal. Start het nieuwe schooljaar met dit spetterende evenement en ga aan de slag met de interactieve video, proefjes, doe-opdrachten en meer!

 

 

Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door ‍basisonderwijs.online, het educatieve portal voor onderwijsprofessionals in het primair onderwijs. 

 

In deze nieuwsbrief is advertentieruimte beschikbaar. Neem contact op voor meer informatie.