Herfst | werkboekjes | creatieve lessen | liedjes | MediaMasters | Les je dorst

Herfst | werkboekjes | creatieve lessen | liedjes | MediaMasters | Les je dorst

Nieuwsbrief Herfst 2023

Rondom het thema herfst is er voor alle groepen gratis lesmateriaal beschikbaar. In deze nieuwsbrief zijn een aantal lessen, werkboekjes, tools en liedjes uitgelicht.

 

lesmateriaal | werkboekjes | filmpjes

Afbeelding Laat maar Leren

Herfstlessen van Laat maar Leren

 

Met Laat maar Leren wordt ook het thema herfst een feest in de klas! De bovenste lessen zijn speciaal voor dit jaargetijde opengezet als proefles. Bekijk de lessen en breng de herfst in de klas!

 


Afbeelding Staatsbosbeheer

Herfst: Leer het van de boswachter!

 

Staatsbosbeheer zet zich samen met Stichting NatuurWijs en Stichting Boomfeestdag in om jeugd en natuur met elkaar te verbinden. Dat doen we door kinderen te laten spelen, ervaren en leren in de natuur. Help je ons met je klas?

 


Afbeelding MediaMasters

Het is bijna zover: schrijf je gratis in voor MediaMasters 

 

Op donderdag 9 november start de landelijke wedstrijd van MediaMasters! Dé serious game over de kansen en gevaren van (digitale) media voor leerlingen tussen de 10 en 12 jaar (po, so en sbo). Hoe ga je mediawijs om met online pesten, kunstmatige intelligentie, WhatsApp en gamen? Ontdek het van 9 t/m 17 november in MediaMasters. Doe ook mee en werk aan jullie mediawijsheid.

 


Afbeelding De Speurzoekers

Lespakket paddenstoelen

 

In de herfst schieten ze massaal uit de grond. Vooral in het bos, maar ook in het park en zelfs in je tuin zijn paddenstoelen te zien. In dit gratis lespakket van De Speurzoekers leren kinderen d.m.v. leuke proefjes en opdrachten meer over paddenstoelen.   

 


Afbeelding EigenwijsNext

Herfstbos - EigenwijsNext

 

Het is herfst. De bladeren dansen naar beneden. Doe je ook mee? Les voor groep 1-2 uit Danswijs van EigenwijsNext.   

 


Afbeelding Les je dorst

Alles over kraanwater: Les je dorst!

 

Afgelopen week stond in het teken van de Week van Ons Water: een mooie timing om het over kraanwater te hebben in de klas. Met Les je dorst leren kinderen hoe kraanwater gemaakt wordt, waar het vandaan komt en nog veel meer!   

 

 


Afbeelding Kinderarbeid? No kidding!

Kinderarbeid? No kidding!

 

Wist je dat wereldwijd 160 miljoen kinderen niet naar school gaan omdat ze moeten werken? Fonds Bestrijding Kinderarbeid ontwikkelde het lespakket Kinderarbeid? No kidding! Met de nieuwe game onderzoeken leerlingen de productieketen van textiel en chocola. Speel de game nu in de klas! 

 

 


Afbeelding KlasseBoekje herfst

KlasseBoekje herfst

 

Voor groep 1 t/m 6 is er een KlasseBoekje (werkboekje) beschikbaar bij het thema herfst, boordevol puzzels en leuke opdrachten. Dit werkboekje is samen met Podium ontwikkeld en is gratis te downloaden.

 


Afbeelding Herfst-timer

Herfst-timer: de blaadjes vallen

 

Niets staat zo symbool voor de herfst als de vallende bladeren van de bomen. Zijn alle bladeren van de boom op de grond gevallen? Dan is de tijd om.

 


Afbeelding Kwintessens

Verhalen met een boodschap

 

Kerst is een tijd van verhalen. Op onze kerstpagina vindt u (gratis) verhalen met een boodschap. Ontdek prachtige kerstprentenboeken voor de onderbouw. Spannende verhalen voor kinderen die zelf lezen. En vrolijke doeboeken om in te knutselen. Of schitter samen in de kerstmusical!

 


Afbeelding Musicalportaal.nl

Op zoek naar een kerstmusical? 

 

Met een kerstmusical bied je de leerlingen een gezellige en muzikale kerstviering. Op het Musicalportaal vind je de leukste kerstmusicals voor het basisonderwijs. Klik op een musical en bekijk alle beschikbare informatie, zoals liedjes, trailers en downloads.

 

Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door ‍basisonderwijs.online, het educatieve portal voor onderwijsprofessionals in het primair onderwijs. 

 

In deze nieuwsbrief is advertentieruimte beschikbaar. Neem contact op voor meer informatie.