Kerst | werkboekjes | liedjes | lesmateriaal | afscheidsmusicals 2024

Kerst | werkboekjes | liedjes | lesmateriaal | afscheidsmusicals 2024

Nieuwsbrief Kerst 2023

In deze nieuwsbrief vind je uitgelicht lesmateriaal rondom het thema kerst. Bekijk o.a. de werkboekjes, liedjes en gezellige haardvuurtjes voor op het digibord. 

 

lesmateriaal | werkboekjes | filmpjes | liedjes | spelletjes

Afbeelding KlasseBoekje Kerst

KlasseBoekjes Kerst

 

Voor alle groepen zijn er weer leuke inhoudelijke werkboekjes (KlasseBoekjes) bij het thema kerst beschikbaar. Deze gratis werkboekjes zijn samen met Podium ontwikkeld en zitten boordevol kleurplaten, taal- en rekenoefeningen, puzzels en meer!

 


Afbeelding EigenwijsNext

Help de kerstman | EigenwijsNext

 

Zing mee met dit superleuke kerstlied voor de bovenbouw en voer in je klas de bodypercussie uit. Dit jaar helpen we de kerstman een beetje mee ... dat is pas een goede kerstgedachte!

 


Afbeelding 4vuurwerkveilig

Gratis lespakket 4vuurwerkveilig

 

Oud en nieuw wordt vaak met vuurwerk gevierd. Maar hoe feestelijk vuurwerk ook is, er ontstaan ook ongevallen door. Niet alleen degene die vuurwerk afsteekt, ook kinderen en andere toeschouwers zijn regelmatig slachtoffer. Met het gratis lespakket 4vuurwerkveilig maak je kinderen van groep 7-8 bewust van de gevaren van vuurwerk en geef je ze tips voor een veilige jaarwisseling. 

 

 


Afbeelding Museum Catharijneconvent

Lichtjesfeesten: welke vier jij?

 

Op deze donkere dagen helpen lichtjes om het gezellig te maken. In het najaar vieren we dan ook veel lichtfeesten. Naast Kerst ook Divali, Loi Krathong en Chanoeka… Duik met je leerlingen in de achtergrond van deze feesten met de lessen van Weet wat je viert!

 


Afbeelding Zwijsen

Limited edition: Loco mini gouden pakket

 

Loco bestaat 55 jaar! Hét spel met de bekende rode basisdoos dat al door generaties kinderen wordt gespeeld. Reden voor een speciale jubileumeditie: met een unieke gouden basisdoos en 4 oefenboekjes. Voor de speciale actieprijs van €39,99.

 


Afbeelding haardvuren

Online haardvuren op het digibord

 

Het is erg gezellig om een haardvuurtje op het digibord te tonen, bijvoorbeeld tijdens het kerstdiner. Wij hebben een overzicht gemaakt van de leukste online haardvuren.   

 

 


Afbeelding Kwintessens

Doe mee! Webinar over een nieuwe aanpak voor burgerschap!

 

Is dít hetgene waar jullie als school naar opzoek zijn? Geen methode, maar een aanpak. Doe mee met dit webinar en bepaal of je pilotschool wilt worden. Dit webinar is voor scholen die zich al aangemeld hebben als pilotschool én voor scholen die zich op burgerschap oriënteren. Doe mee en krijg een jaar of half jaar lang gratis burgerschap. Aan jullie de keuze!

 

 


Afbeelding Timer Kerst

Timer | Kerst

 

Op basisonderwijs.online vind je verschillende traditionele, maar ook thematische timers. Bij het thema kerst is de kerstboom-timer populair, maar er is ook een kerststal-timer beschikbaar.

 


Afbeelding Kwintessens

Kerstachtergrond op het digibord

 

Als alternatief voor een haardvuur zijn er sfeervolle kerstachtergronden beschikbaar voor het digibord.

 


Afbeelding kerstgalgje

Galgje met kerstwoorden

 

Speel met de leerlingen galgje in kerstsfeer! Je kunt eventueel ook een eigen woord toevoegen en de moeilijkheidsgraad instellen.
Het is spel is ontwikkeld door Podium. 

 


Afbeelding Musicalportaal.nl

De afscheidsmusicals van 2024! | Musicalportaal.nl 

 

Maak op het Musicalportaal kennis met de afscheidsmusicals van 2024 voor groep 8. Iedere musical heeft een eigen musicalpagina, waarop je o.a. de liedjes kunt beluisteren, een trailer kunt bekijken en alle beschikbare downloads kunt vinden.

 

Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door ‍basisonderwijs.online, het educatieve portal voor onderwijsprofessionals in het primair onderwijs. 

 

In deze nieuwsbrief is advertentieruimte beschikbaar. Neem contact op voor meer informatie.