Winter | Lesmateriaal | Tuinvogeltelling | Jarige Job | 4 en 5 mei Denkboek | Afscheidsmusicals 2024

Winter | Lesmateriaal | Tuinvogeltelling | Jarige Job | 4 en 5 mei Denkboek | Afscheidsmusicals 2024

Nieuwsbrief Winter 2024

Rondom het thema winter is voor alle groepen lesmateriaal uitgelicht, zoals werkboekjes en liedjes. In deze nieuwsbrief vind je o.a. ook meer informatie over de Nationale Tuinvogeltelling, Jarige Job, het 4 en 5 mei Denkboek en de nieuwste afscheidsmusicals van 2024!

 

lesmateriaal | werkboekjes | filmpjes | liedjes | spelletjes

Afbeelding KlasseBoekje Kerst

KlasseBoekjes Winter

 

Voor groep 1 t/m 6 zijn er weer leuke inhoudelijke werkboekjes (KlasseBoekjes) bij het thema winter beschikbaar. Deze gratis werkboekjes zijn samen met Podium ontwikkeld en zitten boordevol kleurplaten, taal- en rekenoefeningen, puzzels en meer!

 


Afbeelding EigenwijsNext

Houthakkertjes | EigenwijsNext

 

Een houtvuurtje is lekker als het koud is. De kinderen uit groep 2-3 zingen een lied over houthakkers en maken daar bewegingen bij. De geluiden van houthakkers doen ze na met instrumenten en ze doen een luisterspel.

 


Afbeelding Staatsbosbeheer

De natuur in winterstand saai? Zeker niet!

 

Bij winter denk je misschien aan koude, grijze dagen en dat er weinig te beleven is in de natuur. Maar juist nu is het bijzonder om naar buiten te gaan. Het lijkt misschien alsof de natuur slaapt, maar niets is minder waar. Stiekem gebeurt er van alles.

 


Afbeelding Beleefkompas

Beleefkompas musicals voor groep 8

 

Stoere verhalen met bekende figuren, coole songs en grappige spelscènes. Roodkapje ontmoet wolven met games, levels & likes. Grietje ontdekt met de Fladderende Vlogger magische deuren op zoek naar Hans Horloge.  En wie redt Pinokkio uit de onderwereld?

 


Afbeelding Kinderliedjes

Kool(e) kinderliedjes voor in de klas

 

Deze 13 nieuwe liedjes lenen zich uitstekend voor in de (muziek)les. Lekker eigenwijs, zeer muzikaal en met een groot gevoel voor tekst. Allerlei genres: latin, country, rock, discofunk, house, eighties, smartlap, enz. Nu ook met karaokeversies. Overal gratis te streamen!

 


Afbeelding Webinar Kwink

Maak online kennis met Kwink - webinar 25 januari 2024

 

Doe mee! Met dit webinar over Kwink en sociaal-emotioneel leren voor groep 1 t/m 8. Wouter Siebers, projectleider Kwink legt de basis van deze methode werkt en laat je zien hoe deze eruit ziet. Daarna kan je besluiten of je een gratis proefabonnement wilt, start in januari 2024! 

 

 


Afbeelding Les je dorst

Alles over kraanwater: Les je dorst!

 

Hoe wordt kraanwater gemaakt? En waar komt het eigenlijk vandaan? Met Les je dorst leren kinderen hier alles over! Kies jouw drinkwaterbedrijf en ga met verschillende thema’s en afwisselende werkvormen aan de slag op lesjedorst.nl

 


Afbeelding Kwintessens

Doe mee met de pilot over een nieuwe aanpak voor burgerschap!

 

De beste wensen voor 2024. Start dit nieuwe jaar met burgerschap! Doe mee met het testen en beoordelen van een splinternieuwe aanpak voor burgerschap in jouw klas. Jouw inbrengt telt. Meld je aan en start eind januari. Deze aanpak ‘De wereld van morgen’ is een unieke manier van duurzame burgerschapsvorming voor groep 1 t/m 8. De wereld van morgen is te integreren met andere vakken en is leuk! Maakt ook veel losse projecten overbodig. Maar vind jij dat ook? Dat willen wij graag van jou horen. Ben jij leerkracht, meld je aan en doe mee!

 

 


Afbeelding Go VMBO

Ontdek het vmbo!

 

Speel de Go VMBO game en laat leerlingen op een leuke manier alles ontdekken over het voortgezet onderwijs en het VMBO. Stel vragen aan leerlingen en docenten en los puzzels op in lokalen. Ga snel naar govmbo.nl en speel de game!

 


Afbeelding Denkboek 2024

Bestel gratis het 4 en 5 mei Denkboek

 

Het 4 en 5 mei Denkboek daagt leerlingen uit na te denken over de WOII, herdenken, vrijheid en democratie en staat vol opdrachten, verhalen, weetjes en nog veel meer. Met in deze editie o.a. een stripverhaal over het leven van Anton de Kom, weetjes over voetbal in oorlogstijd en een tijdlijn over vrijheid. Bestel het Denkboek nu gratis en ontvang het begin maart in de klas! 

 

 


Afbeelding Wereld van Energie!

Welkom in de Wereld van Energie!

 

Wat is energie? En hoe wordt het eigenlijk opgewekt? Met de flexibel inzetbare lessen van Eneco leren kinderen van groep 3 tot en met 8 alles over duurzame energie. Ga naar www.eneco-educatie.nl/energieles om op een laagdrempelige manier met het onderwerp aan de slag te gaan.

 


Afbeelding Nationale Tuinvogeltelling

De Nationale Tuinvogeltelling 2024 – ontdek vogels op het schoolplein

 

Doe op vrijdag 26 januari mee aan de Nationale Tuinvogeltelling van Vogelbescherming Nederland! Ontdek spelenderwijs samen de vogels op jullie schoolplein. Let dit jaar speciaal op de huismus! Hoeveel zijn er te zien op het schoolplein? Met het gratis lesmateriaal herkennen de kinderen de huismus en alle andere tuinvogels heel eenvoudig. 

 

 


Afbeelding Nationale Onderwijsgids

Plaats jouw vacatures gratis op de Nationale Onderwijsgids

 

De Nationale Onderwijsgids weet hoe hoog de werkdruk is binnen het onderwijs. Daarom bieden wij jou de mogelijkheid om als onderwijsorganisatie gratis vacatures bij ons uit te zetten. We hebben een enorm bereik van 130.000 unieke bezoekers per maand, maar ook is jouw vacature direct zichtbaar binnen de doelgroep.

 

 


Training Jarige Job

Armoede bespreekbaar maken in de klas!

 

Armoede, een onderwerp wat zoveel kinderen in Nederland aangaat, maar hoe bespreek je dit met jouw leerlingen? Stichting Jarige Job heeft speciaal voor basisscholen een educatieprogramma ontwikkeld om armoede op een laagdrempelige en positieve manier een plekje te geven in de klas. Het educatieprogramma is voornamelijk ontwikkeld als richtlijn en sluit aan op het burgerschapsonderwijs.

 

 


Roos van Leary training

Roos van Leary training | 28 februari 2024 | Open inschrijving

 

De XL Roos van Leary maakt het mogelijk om zowel voor als achter het gedrag te kijken. Het biedt dus ondersteuning aan het reactief maar ook aan het proactief acteren op gedrag in de klas. Ga zelf aan de slag met de XL-Roos in jouw eigen klas en voor dat je het weet is deze verankerd in jouw leraar-DNA.

 

De training is in Amersfoort [op loopafstand van het centraal station]. Vanaf 6 deelnemers kan de training op de eigen locatie worden gehouden. 

 

Neem voor informatie over maatwerktrainingen of trainingen op eigen locatie contact met ons op.   

 

 


Afbeelding Musicalportaal.nl

De afscheidsmusicals van 2024! | Musicalportaal.nl 

 

Maak op het Musicalportaal kennis met de afscheidsmusicals van 2024 voor groep 8. Iedere musical heeft een eigen musicalpagina, waarop je o.a. de liedjes kunt beluisteren, een trailer kunt bekijken en alle beschikbare downloads kunt vinden.

 

Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door ‍basisonderwijs.online, het educatieve portal voor onderwijsprofessionals in het primair onderwijs. 

 

In deze nieuwsbrief is advertentieruimte beschikbaar. Neem contact op voor meer informatie.