Carnaval | werkboekjes | liedjes | nieuw lesmateriaal | afscheidsmusicals 2024

Carnaval | werkboekjes | liedjes | nieuw lesmateriaal | afscheidsmusicals 2024

Carnaval | februari 2024

Rondom het thema Carnaval is weer feestelijk lesmateriaal voor alle groepen bijeen gebracht. Tevens vind je in deze nieuwsbrief o.a. lesmateriaal over jonge vluchtelingen, een nieuwe rekenmethode, nieuws over Les je dorst en Kraak 'm

 

lesmateriaal | werkboekjes | filmpjes | liedjes | spelletjes

Afbeelding Carnaval

Werkboekjes Carnaval

 

Voor alle groepen zijn er leuke werkboekjes gemaakt met kleurplaten, puzzels, spelletjes en meer!Afbeelding EigenwijsNext

Samba - EigenwijsNext

 

Dat swingt de pan uit! Een swingende les van EigenwijsNext bij het thema Carnaval, waarin de kinderen kennis maken met de samba en verschillende Braziliaanse muziekinstrumenten. Ze zingen een lied en improviseren zelf sambamuziek.

 


Afbeelding 26.000 gezichten

 


Afbeelding Grimassen

Carnaval: beeldende vorming

 

Leuke opdrachten bij thema Carnaval. Voor elke groep is er een les met duidelijke instructievideo's. 

 


Afbeelding Zwijsen

Ken jij de allernieuwste rekenmethode Semsom al?

 

Semsom is dé enige rekenmethode speciaal ontwikkeld voor de behoeftes van leerlingen in groep 1-2, 3 en 4. Semsom legt een stevige rekenbasis met veel afwisseling, EDI, automatiseren, spel én beweging. 

Semsom uitproberen? Doe mee aan de uitprobeerweek. Meedoen is simpel, leuk en GRATIS. Schrijf je voor 23 februari in en ontvang het lespakket kant-en-klaar op school!

 

 


Afbeelding Clubkas acties

Wil jullie school extra financiële steun? Clubkas-acties maakt het mogelijk!

 

Ontdek de ultieme manier om extra geld te verdienen voor jouw school! Wij organiseren meerdere verkoopacties per jaar zonder dat er eigen geld nodig is. Het resultaat? Altijd extra inkomsten voor jullie school. Laten we samen een succesvolle actie starten en de kas van jullie school een flinke boost geven!

 

 


Afbeelding Les je dorst

Alles over kraanwater: Les je dorst!

 

Hoe wordt kraanwater gemaakt? En waar komt het eigenlijk vandaan? Met Les je dorst leren kinderen hier alles over! Kies jouw drinkwaterbedrijf en ga met verschillende thema’s en afwisselende werkvormen aan de slag op lesjedorst.nl

 


Afbeelding Kraak'm

21e eeuwse leerspellen. Nieuw: Methodekoppeling

 

Ontsnap uit je hotel na een aardbeving. Ga met de tijdmachine naar het oude Rome. Ontdek het geheim van de piramide. Leer 21e eeuwse vaardigheden en nog zoveel meer met onze Kraak ‘m avonturen. Spelend leren op zijn best. Nieuw: Koppeling met je eigen WO methode! Ga naar www.kraakm.nl

 

 


Afbeelding Go VMBO

Ontdek het vmbo!

 

Speel de Go VMBO game en laat leerlingen op een leuke manier alles ontdekken over het voortgezet onderwijs en het VMBO. Stel vragen aan leerlingen en docenten en los puzzels op in lokalen. Ga snel naar govmbo.nl en speel de game!

 


Afbeelding Museum Catharijneconvent

Voorjaar: feest voor de deur!

 

Kijk je er ook al naar uit? Carnaval komt er weer aan! Verkleden, muziek, dansen: hét moment om je uit te leven. Carnaval lijkt trouwens veel op het joodse Poerim. Wil je met jouw klas de overeenkomsten tussen deze voorjaarsfeesten ontdekken? Bekijk dan het aanbod van Weet wat je viert!

 


Afbeelding Geldlessen

Week van het Geld - 11 t/m 15 maart

 

Op basisonderwijs.online vind je interessante geldlessen. Deze lessen maken de leerlingen bewust, hoe ze verstandig kunnen omgaan met geld aan de hand van verschillende financiële onderwerpen. Thema’s als het herkennen van euromunten en eurobiljetten, maar ook pinnen en vals geld komen aan bod.

 


Afbeelding Astro-Pi

Astro Pi: Mission Zero | Doe mee!

 

Mission Zero biedt studenten de kans om hun code in de ruimte uit te voeren! Kinderen schrijven een eenvoudig programma om een ​​meting te doen van een sensor op een Astro Pi-computer aan boord van het internationale ruimtestation (ISS). Deelname is gratis en je hoeft geen codeerervaring te hebben!

 


Afbeelding Musicalportaal.nl

De afscheidsmusicals van 2024! | Musicalportaal.nl 

 

Maak op het Musicalportaal kennis met de afscheidsmusicals van 2024 voor groep 8. Iedere musical heeft een eigen musicalpagina, waarop je o.a. de liedjes kunt beluisteren, een trailer kunt bekijken en alle beschikbare downloads kunt vinden.

 

Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door ‍basisonderwijs.online, het educatieve portal voor onderwijsprofessionals in het primair onderwijs. 

 

In deze nieuwsbrief is advertentieruimte beschikbaar. Neem contact op voor meer informatie.