Lente | Werkboekjes | Digibordlessen | Beleef de Lente | Nieuw lesmateriaal

Lente | Werkboekjes | Digibordlessen | Beleef de Lente | Nieuw lesmateriaal

Lente | maart 2024

Header voorjaar

De dagen worden langer en de natuur ontwaakt. Bij het thema lente is weer veel praktisch en gratis inzetbaar lesmateriaal beschikbaar voor alle groepen.
 

lesmateriaal | werkboekjes | filmpjes | liedjes | spelletjes


Afbeelding Vogelbescherming

Beleef de Lente: livebeelden van vogels

 

De camera’s van staan weer aan! Volg live de vogels tijdens het broedseizoen van heel dichtbij op het digibord. Met het gratis, interactieve lesmateriaal leren de kinderen alles over wat vogels in de lente meemaken.Afbeelding KlasseBoekje Lente

KlasseBoekjes Lente

 

Voor alle groepen zijn er KlasseBoekjes (werkboekjes) beschikbaar bij het thema lente. Deze werkboekjes zijn in samenwerking met Podium ontwikkeld en gratis te downloaden.Afbeelding ProlexLeesnAPP!

Hoe kan begrijpend lezen kan voor iedereen leuk worden? Gebruik ProlexLeesnAPP!

 

Hoe kan elk kind groeien in taakaanpak en begrijpend lezen? Bij dit project voor kinderen van groep 4 tot en met groep 8 en klas 1 voortgezet onderwijs wordt door gebruik te maken van executieve functies kinderen systematisch getraind meer doordacht te reageren. Voor elke groep zijn er minimaal 45 hedendaagse teksten beschikbaar. 

 

 


Afbeelding EigenwijsNext

Eendjes in het voorjaar | EigenwijsNext

 

Een leuke muziekles van EigenwijsNext voor groep 2. De kinderen zingen het lied: 'Twee kleine eendjes' en imiteren het lopen en snateren van de eendjes. Ze spelen een eendenspoor van grote en kleine eendenvoetjes. 

 


Afbeelding Waterschap Amstel, Gooi en Vecht

Gratis gastles en schoolplaat over water in Nederland

 

Nederland, een waterland. Wil je leerlingen kennis laten maken met natuur, water of Nederland? Waterschap Amstel, Gooi en Vecht biedt een educatieplatform als aanvulling op gastlessen over schoon water en droge voeten. Gratis gastlessen inclusief een schoolplaat over 'het leven in de Amsterdamse Grachten'.

 

 


Afbeelding Creeer en Leer

Nieuw: unieke tool om je eigen lessen te maken!

 

Altijd al je eigen leerstof willen toevoegen aan een kunstmethode? Wil je lessen upgraden met foto’s en filmpjes, of wil je ideeën van Pinterest pimpen. Bij Creëer en Leer kan dat sinds kort allemaal.

 


Afbeelding Staatsbosbeheer

Ontdek de lente bij jou in de buurt!

 

In de lente is het een verrassing wat er weer allemaal tot leven komt! Er worden jonge dieren geboren, overal komen plantjes uit de grond en verse kleuren sieren het plantsoen. Maak de natuur in de lente van dichtbij mee met leuke opdrachten van Staatsbosbeheer. Leer het van de boswachter!

 


Afbeelding Stapel op

Zelf je kleuteronderwijs bouwen & meteen je leerdoelen halen!

 

Zelf kiezen uit allerlei activiteiten voor je kleuters, al je leerdoelen halen én snel een goede planning maken? Dat doe je eenvoudig met de online tool Stapel op, de digitale blokkendoos vol kleuteractiviteiten! Tijdelijk drie maanden gratis.

 

 


Afbeelding Papier & Karton

Gratis leskit Natuurlijk Papier & Karton

 

Het lespakket Papier & Karton is leuk én leerzaam: quizzen, proefjes, papier maken en op digitale excursie in vier video’s. Zo leren en ervaren leerlingen zelf hoe duurzaam papier is en dat ze met recyclen van papier en karton ook zelf kunnen bijdragen aan een mooiere wereld.

 


Afbeelding Kwintessens

Kwink voor sociaal-emotioneel leren bestaat 10 jaar! Doe je ook mee?

 

Probeer Kwink met de hele school! Kwink is dé methode voor sociaal-emotioneel leren en helpt jou als leerkracht te bouwen aan een sociaal sterke en veilige groep. Inclusief Burgerschap en Mediawijsheid. Meer weten? Meer dan 1500 scholen gebruiken Kwink!

 

 


Afbeelding Feestkalender

Deze week is de Ramadan begonnen. Later deze maand vieren hindoes Holi. En de winkels verkopen alweer volop paaseitjes. Wat vieren al onze diverse culturen door het jaar heen? Dat kunt u óók in het volgende schooljaar weer zien op deze grote, vrolijke maandkalender en opzoeken in het bijbehorende boek. Zo leren uw leerlingen over veelkleurig Nederland!

 

 


Afbeelding Miep Diesel

Leven in oorlogstijd met Miep Diesel

 

Neem je leerlingen mee in het leven van een puber in de Tweede Wereldoorlog met het dagboek van Miep Diesel. Het gratis lesmateriaal maakt jong zijn in oorlogstijd bespreekbaar. Leerlingen leren te schrijven als uitlaatklep voor hun gevoelens.

 


Afbeelding Kidsweek

Kidsweek in de Klas is vernieuwd!

 

De unieke leerlijn integreert begrijpend lezen, wereldoriëntatie en burgerschap, voldoet aan alle kerndoelen en is onmisbaar in uw klas! Leerlingen krijgen nieuwskennis, leren hun mening vormen en verbeteren de schrijfvaardigheid. Ruim 700 scholen werken al met de nieuwe methode.

 


Afbeelding Wereld van Energie!

Welkom in de Wereld van Energie!

 

Wat is energie? En hoe wordt het eigenlijk opgewekt? Met de flexibel inzetbare lessen van Eneco leren kinderen van groep 3 tot en met 8 alles over duurzame energie. Ga naar www.eneco-educatie.nl/energieles om op een laagdrempelige manier met het onderwerp aan de slag te gaan.

 


Afbeelding Les je dorst

Alles over kraanwater: Les je dorst!

 

Hoe wordt kraanwater gemaakt? En waar komt het eigenlijk vandaan? Met Les je dorst leren kinderen hier alles over! Kies jouw drinkwaterbedrijf en ga met verschillende thema’s en afwisselende werkvormen aan de slag op lesjedorst.nl

 


Afbeelding Mijn Schooltijd

Mijn schooltijd 2016-2024

 

Geef leerlingen hét afscheidscadeau voor groep 8. Een prachtig aandenken met het wereldnieuws, hypes en sport uit hun acht basisschooljaren. Voor- en achter in het boek is ruimte voor eigen foto’s en herinneringen!

 


Afbeelding Dierenbescherming

Daar komt de dierenambulance

 

Een kijkje in de wereld van de dierenambulance. De dierenambulance vervoert zieke, gewonde en verdwaalde of gedumpte dieren naar een dierenarts of asiel. Maar wie zijn die mensen en wat maken ze mee? En welke dieren hebben hun hulp nodig?

 


Afbeelding Trammenland

Veilig in het verkeer met Trammenland!

 

Tram in de stad? Dit kan gevaarlijk zijn voor je leerlingen. Met de gratis lesmodule Trammenland oefenen ze de verkeersregels en leren ze zich veilig rondom trams te gedragen. Op www.trammenland.nl kun je aan de slag met de persoonlijkheidstest, verkeersquiz en het routespel!

 

Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door ‍basisonderwijs.online, het educatieve portal voor onderwijsprofessionals in het primair onderwijs. 

 

In deze nieuwsbrief is advertentieruimte beschikbaar. Neem contact op voor meer informatie.