4 - 5 mei | Anne Frank | Denkboek.nl | Koningsspelen

4 - 5 mei | Anne Frank | Denkboek.nl | Koningsspelen

april 2024

Header 4-5 mei

Op 4 mei herdenken we de oorlogsslachtoffers en op 5 mei vieren we onze vrijheid. In deze nieuwsbrief vind je bij dit thema, maar ook voor de Koningsspelen, makkelijk inzetbaar lesmateriaal, zoals digibordlessen en liedjes. 
 

lesmateriaal 4-5 mei | lesmateriaal Koningsspelen

Afbeelding Denkboek.nl

Ga aan de slag met Denkboek.nl

 

Op Denkboek.nl kunnen kinderen zelfstandig aan de slag met thema’s als de Tweede Wereldoorlog, herdenken en het vieren van vrijheid. Ze kunnen o.a. een herdenking samenstellen, de Uitklappers gebruiken voor spreekbeurten en door interactieve tijdlijnen bladeren.



Afbeelding EigenwijsNext

Oranje Boven - EigenwijsNext

 

De Oranjes, zo noemen we de leden van ons koningshuis. Weet jij eigenlijk waar die naam vandaan komt? Oranje boven, Oranje boven ... zet een hoed op, zwaai met een vlag en zing ons volkslied luidkeels mee.



Afbeelding Anne Frank Krant 2024

Praten over oorlog? Bestel de Anne Frank Krant 2024!

 

Praat met je leerlingen over de oorlog en vertel het verhaal van Anne met het lespakket Anne Frank Krant 2024. Via de krant leren ze over de Tweede Wereldoorlog en de Jodenvervolging. Ook het belang van factchecken van bronnen komt aan bod en van oorlogsdagboeken van vroeger en nu. Met de extra Van D-Day tot bevrijding maken ze een tijdlijn en sluiten deze af met een quiz.

 

 


Afbeelding Laat maar Leren

Proeflessen Laat maar Zien

 

Laat maar Zien biedt inspirerende lessen volgens de procesgerichte didactiek. Compleet met video’s en techniek stappen te projecteren op het digibord. Daarmee kan iedere leerkracht goed beeldend onderwijs geven.



Afbeelding Medilex

Gratis module: Sociaal sterkere leerlingen door buitenspel

 

Spelen, samenwerken, onderhandelen: buitenspelen biedt je leerlingen veel mogelijkheden om zich sociaal te ontwikkelen. Volg gratis de e-learningmodule ‘Sociaal sterkere leerlingen door buitenspel’ van Medilex Onderwijs en leer er alles over! Gebruik code ‘B2024’ bij het inschrijven (invullen onder het kopje ‘Waardebon, introducé of student’).

 

 


Afbeelding Anne Frank

Lesmateriaal over Anne Frank

 

De Anne Frank Stichting heeft lesmateriaal ontwikkeld waarmee leerlingen op verschillende manieren kennis kunnen maken met het verhaal van Anne Frank en de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Bekijk Het videodagboek, het Achterhuis Online en de digibordlessen.



Afbeelding Project Heldendaad

Project Heldendaad - lied DuRF

 

Truus Wijsmuller redde 10.000 Joodse kinderen uit handen van de Nazi's. Dit verhaal vraagt: 'Wat zou jij willen doen voor mensen in nood? De DuRFmeiden zingen het prachtige lied 'Heldendaad', een ode aan Truus.

 


Afbeelding Jong Ondernemen

Gratis Themales Koningsdag!

 

Met de digitale les ‘Koning(in) van de vrijmarkt’ bereid je je leerlingen in 1 uur voor op een succesvolle verkoopdag. De leerlingen maken hun eigen ondernemingsplan. Met dit plan leren ze o.a. over prijs, omzet en winst. Als afsluiting kun je ze hun eigen koningscertificaat geven!



Afbeelding Miep Diesel

Leven in oorlogstijd met Miep Diesel

 

Neem je leerlingen mee in het leven van een puber in de Tweede Wereldoorlog met het dagboek van Miep Diesel. Het gratis lesmateriaal maakt jong zijn in oorlogstijd bespreekbaar. Leerlingen leren te schrijven als uitlaatklep voor hun gevoelens.

 


Afbeelding Kwintessens

Kwink voor sociaal-emotioneel leren bestaat 10 jaar! Doe je ook mee?

 

Probeer Kwink met de hele school! Kwink is dé methode voor sociaal-emotioneel leren en helpt jou als leerkracht te bouwen aan een sociaal sterke en veilige groep. Inclusief Burgerschap en Mediawijsheid. Meer weten? Meer dan 1500 scholen gebruiken Kwink!

 

 


Afbeelding Museum Catharijneconvent

Op speelse manier aan de slag met burgerschap!

 

Komend schooljaar organiseert Museum Catharijneconvent weer het veelgeprezen burgerschapsproject ‘Weet wat je zegt’. Leerlingen uit groep 7 & 8 verdiepen zich in maatschappelijke vraagstukken, ontwikkelen meer begrip voor andere opvattingen én leren beter samenwerken. I.s.m. Bevrijdingsfestival Utrecht.



Afbeelding 123sticker.nl

Afscheid groep 8 stoeptegel met bedrukking

 

Hey leraar, dit is toch een heel leuk cadeau voor de leerlingen? Ontwerp een afscheidsstoeptegel met alle namen of groepsfoto. Leuk als tegel voor op het schoolplein. Of maak gebruik van de stapelkorting en geef ieder kind een eigen mee als aandenken!



Afbeelding Koningsspelen

Gratis lespakket Koningsspelen

 

Een GRATIS sport- en spelcircuit met handleiding en 20 uitgewerkte spellen. Mooi vormgegeven spelkaarten, sportkaarten, scorekaarten, kleurplaten, vlaggetjes en meer. Compleet met certificaat, medaille en placemat voor het Koningsontbijt! Je hoeft ze alleen maar even te downloaden en uit te printen!

 


Afbeelding Les je dorst

Alles over kraanwater: Les je dorst!

 

Hoe wordt kraanwater gemaakt? En waar komt het eigenlijk vandaan? Met Les je dorst leren kinderen hier alles over! Kies jouw drinkwaterbedrijf en ga met verschillende thema’s en afwisselende werkvormen aan de slag op lesjedorst.nl

 


Afbeelding Papier & Karton

Gratis leskit Natuurlijk Papier & Karton

 

Het lespakket Papier & Karton is leuk én leerzaam: quizzen, proefjes, papier maken en op digitale excursie in vier video’s. Zo leren en ervaren leerlingen zelf hoe duurzaam papier is en dat ze met recyclen van papier en karton ook zelf kunnen bijdragen aan een mooiere wereld.

 

Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door ‍basisonderwijs.online, het educatieve portal voor onderwijsprofessionals in het primair onderwijs. 

 

In deze nieuwsbrief is advertentieruimte beschikbaar. Neem contact op voor meer informatie.