Pinksteren | Kraanwaterdag | Filosofie | Methodes gratis uitproberen

Pinksteren | Kraanwaterdag | Filosofie | Methodes gratis uitproberen

mei 2024

Header nieuwsbrief mei

Wat is eigenlijk de achtergrond van Pinksteren? In deze nieuwsbrief vind je lesmateriaal over de herkomst hiervan. Bekijk ook het andere uitgelichte lesmateriaal voor het basisonderwijs.
 

lesmateriaal Pinksteren


Afbeelding Kwintessens

Een sociaal veilige groep in het nieuwe jaar? Probeer Kwink nu en start in het nieuwe schooljaar!

 

Wil jij met jouw groep werken aan sociaal-emotioneel leren? Zodat je bouwt aan een sociaal sterke en veilige groep? Kwink is dé methode voor sociaal-emotioneel leren. Start nu een proefabonnement voor de hele school zodat je het nieuwe schooljaar direct kunt starten! www.kwinkopschool.nl/proefabonnement. Tot ziens!

 

 


Afbeelding Weet wat je viert

Vrij in mei, wat vieren we eigenlijk?

 

Wat is de geschiedenis en herkomst van Hemelvaart en Pinksteren? Museum Catharijneconvent heeft een leerzaam doeblad ontwikkeld voor de leerlingen van groep 5 t/m 8.

 


Afbeelding FiloSprook

Ontdek de magie van filosofie

 

FiloSprook is een nieuw sprookjesachtig, educatief en coöperatief bordspel om met kinderen en jongeren te filosoferen rond 10 gevoelige thema’s: gedachten, gevoelens, identiteit, diversiteit, troost, opvoeding, thuis, liefde, vriendschap en veerkracht. Ga van het rechte pad af, verdwaal in het woud, scherp je denkvaardigheden aan en ontdek de magie van dialoog en filosofie…

 

 


Afbeelding Kraanwaterdag

Nationale Kraanwaterdag 2024: doe mee!

 

Doe jij ook mee met alweer de 5e editie van Nationale Kraanwaterdag 2024? Op woensdag 25 september staat op alle deelnemende scholen kraanwater als gezonde en duurzame dorstlesser centraal. Start het nieuwe schooljaar met dit spetterende evenement en ga aan de slag met de video, digitale quiz, proefjes, doe-opdrachten en meer.

 

 


Afbeelding EigenwijsNext

Groene voetafdruk - EigenwijsNext

 

In deze les zingen de leerlingen uit groep 6 een lied over het thema 'de groene voetafdruk'. Hierbij kunnen ook de boomwhackers worden gebruikt, maar er is ook ruimte om eigen ritmische patronen te bedenken.Afbeelding Squla

Speel volgend schooljaar gratis Squla in de klas

 

Op Squla oefent je klas gratis met alle schoolvakken in de leukste quizzen en games. Gemaakt voor groep 1 t/m 8. Van cijfers, letters en woordenschat tot tafels, begrijpend lezen en Engels. Leerlingen kunnen elke schooldag van 08.30 tot 15.30 uur onbeperkt en gratis aan de slag. Zet Squla klassikaal in of laat leerlingen individueel spelen. Meld je als leerkracht gratis aan!

 

 


Afbeelding Mijn Schooltijd

Mijn schooltijd 2016-2024

 

Geef leerlingen hét afscheidscadeau voor groep 8. Een prachtig aandenken met het wereldnieuws, hypes en sport uit hun acht basisschooljaren. Voor- en achter in het boek is ruimte voor eigen foto’s en herinneringen!

 


Afbeelding lespakket Land boven water

‍Lespakket Land boven water

 

Nederland ligt voor een groot deel onder zeeniveau maar dat zorgt niet snel meer voor natte voeten. Er zijn heel wat slimme bouwwerken bedacht om het water in bedwang te houden. Met het gratis lespakket van Land boven water ontdekken de kinderen van groep 5/6 hoe belangrijk waterbouw is in ons land en hun directe omgeving. Ga naar de website en download het lespakket nu! 

 

 


Afbeelding Ranja Timer

Limonade timer

 

Op mooie zonnige en warme dagen brengt een glas heerlijke ranja verkoeling op het digibord. Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door ‍basisonderwijs.online, het educatieve portal voor onderwijsprofessionals in het primair onderwijs. 

 

In deze nieuwsbrief is advertentieruimte beschikbaar. Neem contact op voor meer informatie.