Zomer | Games voor 7-8 | Afval scheiden | Kraanwaterdag | Kwink | Feestkalender

Zomer | Games voor 7-8 | Afval scheiden | Kraanwaterdag | Kwink | Feestkalender

Juni 2024

Header voorjaar

In deze nieuwsbrief vind je lesmateriaal bij het thema zomer en nieuw lesmateriaal, zoals games voor groep 7-8, DRNKWTR-project, Winkler Prins en Kraanwaterdag.
 

lesmateriaal | werkboekjes | filmpjes | liedjes | spelletjes


Afbeelding Zomertimers

Zomerse timers

 

Naast de traditionele timer en de zandloper zijn er ook thematische timers beschikbaar. Voor het warme weer in Nederland is de limonade-timer en de ijs-timer bijzonder geschikt. Bekijk de timers hier...

 


Afbeelding EigenwijsNext

Dag van de komkommer | EigenwijsNext

 

Hmmmmm…. komkommers en tomaten! Vind jij die ook zo lekker? In deze dramales gaan de kinderen op bezoek bij Jan de Moestuinman en ontdekken ze spelenderwijs hoe groenten groeien.Afbeelding Winkler Prins

Winkler Prins Junior nu met 20% korting!

 

De leukste encyclopedie voor het basisonderwijs, rijk geïllustreerd met veel video's, animaties, foto's en geluidsfragmenten. Begrijpelijk geschreven voor iedereen vanaf 6 jaar.

Nu 20% korting voor lezers van basisonderwijs.online met de code "basisonderwijs".

 

 


Afbeelding Hosselaar

Maak je klas bewust van (drugs)criminaliteit op snoeiharde wijze!

 

Ontdek Hosselaar, de snoeiharde en daarom zeer krachtige game die jongeren van 10-12 jaar in het basisonderwijs op een boeiende en educatieve manier bewust maakt van de duistere en gevaarlijke wereld van drugscriminaliteit!

De game wordt aanbevolen door Halt, welzijnsorganisaties, jongerenwerkers, Meld Misdaad Anoniem, Novadic Kentron en inmiddels tientallen gemeentes en scholen. Met gratis ‘train de trainer’.

 

 


Afbeelding Feestkalender

Multiculturele feestkalender '24/'25!

 

De bekende, vrolijke A2-kalender voor in de klas! Met extra vieringen en een gewijzigde herdruk van het bijbehorende boek Feesten in de klas! Met achtergrondinformatie en voorleesteksten over meer dan 100 feesten en gedenkdagen die door de vele culturen en religies en stromingen in Nederland worden gevierdAfbeelding Culture Clash

Laat jouw klas kennismaken met alle culturen van de wereld

 

Internationalisering. De samenleving veranderd. Grenzen tussen landen verdwijnen. Ook in Nederland wonen en werken veel verschillende nationaliteiten. Kennis over andere landen, mensen en culturen wordt daarom steeds belangrijker. Met Culture Clash maak je spelenderwijs kennis met veel verschillend culturen. Speel een citygame mét augmented reality en een fysiek paspoort met een game die op maat gemaakt wordt voor jouw dorp of stad! Leren is zo leuk én uitdagend!

 

 


Afbeelding Oogfonds

Houd kinderogen gezond!

 

Steeds meer kinderen worden bijziend door schermgebruik. Het Oogfonds biedt een gratis, kant-en-klaar lespakket aan voor groep 3 t/m 5. Leer de 20-20-2 regel: na 20 minuten dichtbij kijken, 20 seconden ver weg kijken, en dagelijks 2 uur buiten zijn. Beschikbaar vanaf september.

 


Afbeelding DRNKWTR

DRNKWTR voor gratis RVS drinkflessen op jullie basisschool

 

NO PLASTIC! Vermijd microplastics & weekmakers, stimuleer zo gewoon kraanwater drinken en breng het afval op school terug! Leer de kids gedurende hun schooljaren dat kraanwater drinken normaal is. Zo krijgen we gezondere kinderen. De gratis RVS drinkflessen hebben een drupvrije dop, zijn met logo te graveren en buiten het project ook voor een eerlijke prijs te koop. DOE MEE!

 

 


Afbeelding Verpakkingsafval scheiden

Kosteloos verpakkingsafval scheiden op jouw school

 

Heeft jullie school ook zoveel plastic afval en lege drinkpakjes? Start het nieuwe schooljaar goed en doe mee met het gratis inzamelprogramma Afval Goed Geregeld van Verpact. Hoe meer afval we scheiden, hoe meer grondstoffen we hergebruiken. Meld je school aan vóór 15 juli, dan kun je direct na de vakantie aan de slag!

 

 


Afbeelding Kinderarbeid? No kidding!

Kinderarbeid? No kidding!

 

Wist je dat wereldwijd 160 miljoen kinderen niet naar school gaan omdat ze moeten werken? Fonds Bestrijding Kinderarbeid ontwikkelde het lespakket Kinderarbeid? No kidding! Met deze adventure game onderzoeken leerlingen de productieketen van textiel en chocola. Doe je 12 juni ook mee op de Internationale Dag tegen Kinderarbeid?

 


Afbeelding Kraanwaterdag

Nationale Kraanwaterdag 2024: doe mee!

 

Doe jij ook mee met alweer de 5e editie van Nationale Kraanwaterdag 2024? Op woensdag 25 september staat op alle deelnemende scholen kraanwater als gezonde en duurzame dorstlesser centraal. Start het nieuwe schooljaar met dit spetterende evenement en ga aan de slag met de video, digitale quiz, proefjes, doe-opdrachten en meer.

 

 


Afbeelding Kwintessens

Doe mee! Start met Kwink voor sociaal-emotioneel leren in het nieuwe schooljaar

 

Wil jij het nieuwe schooljaar starten met een sociale en veilige groep?

Doe mee aan het Kwink-webinar op 17 juni aanstaande om 15.30 uur. Leer meer in een half uur. En start met een proefabonnement in het nieuwe schooljaar. Met gratis katern voor de Gouden Weken!


 


Afbeelding het Reizende Museum

Het reizende museum in je eigen school

 

Ruim 25 of 50 nagemaakte kunstwerken (2D en 3D) uit de kunstgeschiedenis worden geplaatst op een basisschool (regulier of gespecialiseerd onderwijs) als ware een echt museum. Inclusief o.a. speurtocht, zoek- en kijkvragen en aansluitende kunstlessen voor alle groepen en niveaus.

 


Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door ‍basisonderwijs.online, het educatieve portal voor onderwijsprofessionals in het primair onderwijs. 

 

In deze nieuwsbrief is advertentieruimte beschikbaar. Neem contact op voor meer informatie.